جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
نقدی بر لیست گزینه‌های پیشنهادی استانداری گیلان توسط ستاد دکتر پزشکیان و جبهه اصلاحات گیلان

رای از ما استاندار از اونا! | جای خالی سرمایه‌های انسانی غرب گیلان در لیست پیشنهادی استانداری گیلان

لیست پیشنهادی تا تونل منجیل وجاهت ندارد تا چه دولت پزشکیان! / تنظیم‌کنندگان این لیست اعتبار بدنه اجتماعی ستاد پزشکیان و اصلاحات گیلان را نشانه گرفتند / توزیع جغرافیایی گزینه‌های پیشنهادی اکثرا از شرق گیلان هستند! / کنشگران سیاسی محافظه‌کار نباشند لیست را نقد کنند / آقای حق‌شناس آبروی گیلان هستند /شان ایشان حفظ نشد که نامشان در کنار افرادی آورده شد که افتخارشان یک بخشداری بود / قطعا زیر میز می‌زنیم.
IMG_20240910_092244_488

به گزارش پایگاه خبری طالشوند؛ رامیز دانشور فعال سیاسی، روزنامه‌نگار و قائم‌مقام ستاد دکتر پزشکیان در تالش در یادداشتی نوشت:

سپهر سیاسی کشور، انتخابات ریاست جمهوری متفاوتی را در دو مقطع ۸ و ۱۵ تیر تجربه کرد.

انتخاباتی که با توجه به شرایط خاص کشور هیچ کس فکرش را هم نم‌یکرد از دلش مسعود پزشکیان خارج شود.

به هر ترتیب دکتر مسعود پزشکیان توانست با شعائری چون صدای بی صدایان دولت وفاق ملی، رفع تبعیض، توجه به اقوام و مذاهب و رویکرد اصلاح‌طلبانه در حکمرانی کشور نظر مردم ناامید به آینده کشور و فعالان سیاسی و اجتماعی را به خود جلب کند و در یک رقابت بسیار نزدیک و نابرابر پیروز انتخابات شود.

مردم و فعالان سیاسی اجتماعی استان گیلان نیز به تاسی از فضای کشور به صحنه آمدند و پیروزی دکتر پزشکیان در استان گیلان را رقم زدند.

اینکه چه عواملی در رای بالای دکتر پزشکیان در استان گیلان موثر واقع شدند و کدام شهرستان‌ها چند درصد آرا را برای دکتر مسعود پزشکیان جذب کردند موضوع این یادداشت نیست که البته لازم است قطعا بررسی و شفافیت بیشتری نسبت به این امر صورت پذیرد.

به هر ترتیب دولت چهاردم دکتر مسعود پزشکیان با انتخاب کابینه و کسب رای اعتماد، کار خود را آغاز کرد و در هفته‌های اخیر موضوع انتخاب استانداران به کانون اصلی بحث و تبادل‌نظر در استان‌ها تبدیل شده است.

از قضا موضوع انتخاب استاندار جدید گیلان به عنوان نماینده عالی و مجری سیاست‌های دولت، فضای سیاسی استان را وارد مرحله‌ی تازه‌ای ساخت.

بر اساس قانون انتخاب استانداران با معرفی وزیر کشور بر اساس شاخص‌هایی صورت می‌پذیرد و در هیات دولت به تصویب می‌رسد.

اما طبق سنوات گذشته گزینه‌های مختلفی از سوی اشخاص گروه‌ها و تشکل‌های سیاسی به وزارت کشور پیشنهاد می‌شود و در نهایت این پیشنهادات از سوی وزیر کشور و معاون سیاسی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در استان گیلان نیز ستاد انتخاباتی دکتر پزشکیان به همراه جبهه اصلاحات لیستی ۷ نفره را مشترکا به عنوان گزینه‌های پیشنهادی خود جهت تصدی استانداری گیلان به وزارت کشور معرفی کردند.

لیستی که در آن جز دکتر هادی حق‌شناس نماینده سابق مردم انزلی در مجلس شورای اسلامی و معاون سازمان بنادر و کشتیرانی کشور هیچ شخص حائز صلاحیت مطابق با بروکراسی اداری کشور قرار ندارد، تا حتی نگارنده ترجیح می‌دهد نامی از آنان در این یادداشت آورده نشود.

لیستی که اگر بگوییم موجب تمسخر و تاسف بدنه فعالان سیاسی اجتماعی استان گیلان شده است بی‌راه نیست.

در این لیست نام دو فرد که سابقه بخشداری در کارنامه خود دارند دیده می‌شود که به نظر می‌رسد جهت رزومه‌سازی رسانه‌ای در این لیست قرار گرفتند، وگرنه که احتمالا در صورت ارزیابی درست از سوی وزارت کشور در حد همان بخشداری هم نباشند.

دو فرد دیگر که از سوابق قابل قبولی در بدنه اجرایی برخوردارند نیز در این لیست قرار دارند که هردوی آنها احتمالا دو دهه است که یا بازنشسته شده‌اند و یا سن و سال بالایی برای پذیرش این جایگاه خطیر دارند و عملا طرح این اسامی صرفا پوششی و برای وزین‌شدن لیست پیشنهادی بوده است.

فرد دیگری نیز در این لیست قرار گرفته است که نهایت افتخارش در حوزه اجرایی رئیس دفتر بودن برادرش در زمان وزارت وی بوده است!

یکی از افرادی که علی‌رغم گمانه‌زنی‌ها به این لیست اضافه شده است از گیلانی‌های صاحب‌نفوذ در محافل سیاسیست که البته هیچ سابقه‌ی اجرایی در کارنامه خود ندارد و قطعا از ارزیابی‌های وزارت کشور خارج نخواهد شد هر چند شایستگی پست‌های ستادی در مرکز را داراست .

در کنار اظهرومن‌الشمس بودن و مردود بودن این لیست که از حداقل‌ترین شاخص‌های تصدی پست استانداری گیلان برخوردار نیست نکته جالب توجه در توزیع جغرافیایی گزینه‌های پیشنهادیست که اکثرا از شرق گیلان هستند!

یک گزینه از لاهیجان، یک گزینه از املش، دو گزینه از رودسر، یک گزینه از رشت، یک گزینه از صومعه‌سرا و انزلی!

از لیست پیشنهادی چنان برمی‌آید که از نظر تهیه‌کنندگان آن در میان شهرستان‌های غرب گیلان به خاصه تالش، ماسال، آستارا و رضوانشهر یک رجل سیاسی در حد همین نام‌ها با سوابق حداقلی بخشداری وجود نداشته است و تمرکز رجل سیاسی استان در شرق گیلان می‌باشد و در کل استان گیلان جز این ۷ نفر هیچ فرد با‌تجربه و با سابقه‌ای در گیلان وجود ندارد!

در لیست مذکور نه تنها هیچ یک از سرمایه‌های انسانی غرب گیلان که یک سر و گردن از اکثریت نام‌های لیست پیشنهادی بالاتر هستند قرار نگرفته است بلکه در خصوص برخی شخصیت‌های سیاسی و شناسنامه‌دار استان گیلان که دارای سوابق درخشان می‌باشند اجحاف صورت گرفته است.

در حالی که اکثریت آرای دکتر پزشکیان متعلق به شهرستان‌های غرب گیلان و تالش و آستارا بوده و در حالی که شهرستان‌های مرکزی و شرق گیلان کمترین حد نساب آرا را در انتخابات داشته‌اند.

و اگر نبود آرای قاطع مردم غرب گیلان به‌خصوص تالش و آستارا با رای بالای ۸۰ درصد، استان گیلان حائز ۵۰ درصد آرا نیز نمی‌شد.

لازم به ذکر است هدف نگارنده از طرح این موضوع نه از جهت نگاه قومیتی بلکه از آنجایی نشات می‌گیرد در ارائه این لیست که هیچ شاخصی از جهت عملکرد، حسن‌شهرت، سوابق اجرایی در نظر گرفته نشده است چنان برمی‌آید که لابد موقعیت جغرافیایی تولد افراد لیست، مورد توجه نگارندگان آن قرار گرفته است!

به هر حال با اینکه بر هر عقل سلیمی مسجل است که لیست پیشنهادی تا تونل منجیل هم وجاهت ندارد تا چه دولت پزشکیان! از این جهت دارای اهمیت نمی‌باشد، اما با این حال به نظر می‌رسد تنظیم‌کنندگان این لیست اعتبار بدنه اجتماعی ستاد پزشکیان و اصلاحات گیلان را نشانه گرفتند.

چرا که مردم پس از دلشکستی‌های فراوان از عهده‌های رفاقتی رشت‌نشینان و شکست و عملکرد غیر قابل دفاع مدیریت استان گیلان در دولت روحانی توسط اکثریت تنظیم‌کنندگان این لیست، بار دیگر به پرچم جبهه اصلاحات اعتماد کردند و ضرورت داشت کسانی که عنوان جبهه اصلاحات را یدک می‌کشند از این اعتماد عمومی حفاظت کنند نه آنکه با لیستی آن را مورد تمسخر افکار عمومی قرار بدهند!

در خصوص ستاد انتخاباتی دکتر پزشکیان در گیلان نیز که از تنظیم‌کنندکان این لیست می‌باشد انتظار می‌رفت ستادهای کل استان و همه جریانات سیاسی و گروهای مختلف و خواست مردم را نمایندگی کند و نه نظر عده‌ای قلیل را! چرا که مردمی که به آقای پزشکیان رای دادند متعلق به یک جناح و یا یک شهرستان نبودند که گزینه‌های لیست از میان یک منطقه استان و مورد نظر یک جمع خاص گزینش شوند.

البته که گفتنیست لیست مذکور نشات‌گرفته از برایند ستادهای انتخاباتی شهرستان‌ها نبوده است بلکه توسط کمیته‌ای که هیچ یک از اعضای ستاد‌های شهرستان‌ها در آن عضو نبودند تصمیم‌گیری شده است بنابراین مورد تایید ستادهای شهرستانی هم نخواهد بود و قطعا به این جهت صداهای هم‌عرضی در گوشه‌وکنار استان بلند خواهد شد که نظر ستاد مرکزی استان را مخدوش خواهد کرد.

آنچه که واضح و آشکار است لیست مذکور به نشانه‌ی نادیده گرفتن رای بیش از ۸۰ درصدی مردم و ستادهای غرب گیلان به خصوص آستارا و تالش بزرگ و سرمایه‌های انسانی منطقه بود.

به نظر می‌رسد بهترین راهکار در این شرایط جهت جلوگیری از آسیب بیشتر به ابرو و اعتبار جبهه اصلاحات و ستاد مرکزی دکتر پزشکیان آن‌است که از این لیست اعلام برائت شود.

در خصوص آقای حق‌شناس نیز باید گفت ایشان آبروی گیلان هستند و در تراز یک وزیر، اما متاسفانه شان ایشان در این لیست حفظ نشد و نامشان در کنار افرادی آورده شد که افتخارشان یک بخشداری بود! و چه بهتر که خود دکتر حق‌شناس از این لیست حذر می‌کرد چرا که قطعا در نزد مقامات بالادستی دیدن نام ایشان در کنار این افراد کسر شانی برای ایشان خواهد بود.

البته گفتنی‌است نگرانی نگارنده، نه از لیست اعلامی بلکه از تداوم این رویکرد و نگاه آپارتایدگونه شرق گیلان بر غرب گیلان در سایر حوزه‌هاست که قطعا نگران‌کننده است و مردم و فعالان سیاسی اجتماعی غرب گیلان و تالش بزرگ آن را برنخواهند تافت‌.

و از آنجایی که به عشق وطن و آینده کشور پا به عرصه انتخابات گذاشتیم و هیچ کیسه‌ای برای پساانتخابات ندوختیم، رسما اعلام می‌کنیم برای احقاق حقوق آرای ۸۰ درصدی مردم و فعالان سیاسی و ستادی غرب گیلان قطعا زیر میز می‌زنیم.

و صراحتا نقد و اعتراض خود را به پایتخت خواهیم رساند

در پایان جا دارد از کنشگران سیاسی درخواست شود برای اعتلای وضعیت استان از این حجم از عقب‌ماندگی، محافظه‌کار نباشند و لیست پیشنهادی را نقد کنند و اجازه ندهند با چنین رفتارهایی بدنه اصلاح‌طلبی و پایگاه اجتماعی اصلاحات گیلان و ستاد دکتر پزشکیان آسیب بخورد.

انتهای پیام/

منبع: تالشان‌نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *