جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

چرا کسی بابت تاخیر ۵ ساله در افتتاح سد لاستیکی کرگانرود تالش بازخواست نمی‌شود؟

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر نورزاد ضمن انتقاد از عدم پیشرفت در پروژه های شهرستانی خصوصا سد لاستیکی کرگانرود که در سال ۹۶ توسط استاندار وقت کلنگ‌زنی گردید، از مسئولین استانی خواستار شفافیت و اطلاع‌رسانی به مردم فهیم تالش شد.
IMG_20250103_225350_867

به گزارش خبرنگار طالشوند، در بخشی از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تالش حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر نورزاد ضمن انتقاد از عدم پیشرفت در پروژه های شهرستانی خصوصا سد لاستیکی کرگانرود که در سال ۹۶ توسط استاندار وقت کلنگ‌زنی گردید، از مسئولین استانی خواستار شفافیت و اطلاع‌رسانی به مردم فهیم تالش شد.

با بررسی اخبار و اسناد شرکت آب منطقه‌ای گیلان در خصوص اجرای ۱۱ پروژه سد لاستیکی گیلان از سال ۹۶ می‌توان گفت فقط یک سد لاستیکی به نام سد فخرآباد رشت در سال جاری افتتاح شده است و سد خالکویی ماسال در مرحله آزمایش آب‌گیری می‌باشد. در حالی که مابقی سدها از ۱۰ تا ۸۳ درصد پیشرفت فیزیکی همچنان با کمبود تامین اعتبار مواجه شده‌اند.

هرچند در آمار و اخبار مسئولین پروژه‌ها پیشرفت فیزیکی سد کرگانرود، عدد ۸۵ درصدی اعلام شده می‌گردد ولی با بررسی تصاویر و مقایسه میدانی با سد شاخزر تولم‌شهر صومعه‌سرا که با پیشرفت ۸۳ درصدی در حال اجرا می‌باشد متاسفانه این عدد برای سد کرگانرود اغراق‌آمیز می‌باشد.

کرگانرود بزرگترین و پرآب‌ترین رودخانه غرب گیلان می‌باشد که به طول ۸۳ کیلومتر از ارتفاعات ۲۵۰۰ متری کوه‌های تالش سرچشمه می‌گیرد تا به دریای خزر متصل شود.

این رودخانه با دبی میانگین سالیانه ۸ مترمکعب در ثانیه می‌تواند حوزه آبخیز ۶۱۵ کیلومتر مربعی را در خود جای بدهد.

سد لاستیکی کرگانرود نیز با ارتفاع ۳.۵ متر و طول تیوپ۳۶.۵ متری و طول تاج ۴۷ متر در سال ۹۶ با اعتبار شناور ۱۲ میلیارد تومان برای ذخیره‌سازی ۲۰۰ هزار مترمکعب آب پشت سد جهت آبیاری ۲۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی کلنگ‌زنی شد.

هرچند روند ساخت سدهای لاستیکی گیلان غیر از فخرآباد رشت قابل‌قبول نیست ولی اطلاع‌رسانی دقیق از مشکلات پیش‌رو و پرهیز از وعده‌های غیرمسئولانه در راستای افتتاح پروژه‌ها می‌تواند مرهمی بر آلام مردم فهیم و نجیب تالش باشد.

لازم بذکر است سد لاستیکی از یک تیوپ بزرگ و حجیم دارای هوا روی بستر بتنی رودخانه ها نصب می شوند که در مواقع لزوم و با کم و زیاد کردن هوای داخل برای عبور جریان آب و سیلابها مدیریت میشوند.

 

از این نوع سدها علاوه بر توسعه کشاورزی و همچنین پرورش آبزیان در شهرستان میتوان در زمینه تفریحات آبی و گردشگری نیز بهره جست و از پیده کف کنی و سرقت شن و ماسه رودخانه ها جلوگیری نمود.

انتهای پیام/محمدهادی گنجی‌مقدم طولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *