جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

نسخه دولت برای حل مسئله برق، خورشیدی است

در حالی که کارشناسان ساتبا ۱۵۰ سایت جدید نیروگاهی تجدیدپذیر را برای نصب ۵۰۰ مگاوات تا پیش از پیک برق ۱۴۰۴ آماده می‌کنند، رئیس‌جمهور با تاکید بر «اولویت انرژی‌های پاک» از برنامه جسورانه توسعه ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در دولت رونمایی کرد.
b7c01b6a-6535-42a1-bd89-e27c4032db52
به گزارش پایگاه خبری طالشوند به نقل از خبرگزاری فارس؛ بر اساس اعلام علیرضا محمودپور، سرگروه کارشناسی ساتبا، پنج تیم فنی متشکل از نمایندگان ساتبا، شرکت‌های توزیع برق، استانداری‌ها و منابع طبیعی، در بازدیدهای فشرده ۵ روزه از ۲۰۰ ساختگاه نیروگاهی در استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی، فارس و یزد، موفق به تأیید فنی ۱۵۰ سایت با ظرفیت مجموع ۵۰۰ مگاوات شدند.محمودپور با اشاره به اشتیاق مردم محروم مناطق دورافتاده برای تأمین برق پایدار تأکید کرد: در شهرستان مهولات خراسان، کشاورزی به ما گفت، اگر این پنل‌های خورشیدی بیایند، دیگر مجبور نیستم نیمی از محصولم را به‌خاطر قطعی پمپ آب از دست بدهم. این حرف، موتور محرکه ماست.
پروژه ۱۵۰۰ مگاواتی؛ نسخه فوری دولت برای تابستان ۱۴۰۴
درحالی‌که این پروژه‌های محلی کلید می‌خورند، رئیس‌جمهور پزشکیان در سخنرانی هفته گذشته در شورای‌عالی انرژی با اشاره به «انرژی پاک به‌مثابه حقوق شهروندی» اعلام کرد: دولت مصمم است با جذب سرمایه‌گذاری خارجی و فناوری‌های روز، سهم انرژی‌های تجدیدپذیر را تا پایان دولت به ۳۰ هزار مگاوات برساند. این تنها راه نجات ایران از بحران آب و برق است.به گزارش فارس، نقشه راه ترسیم شده دولت شامل لغو مالیات ۱۰ساله برای نیروگاه‌های خورشیدی و بادی با مشارکت بخش خصوصی، تسهیل صدور وام با بهره ۵ درصد برای پروژه‌های زیر ۱۰ مگاوات و الحاق ایران به اتحادیه بین‌المللی انرژی خورشیدی (ISA) برای دسترسی به فناوری‌های نوین است.
توسعه تجدیدپذیر می‌تواند هم‌زمان کاهش ۲ میلیون‌تنی انتشار CO2 با راه‌اندازی ۱۵۰۰ مگاوات جدید، اشتغال‌زایی مستقیم برای ۸ هزار نیروی فنی در مناطق محروم و صرفه‌جویی ۴۰۰ میلیون مترمکعبی آب در سال با جایگزینی نیروگاه‌های حرارتی را فراهم کند.

این پروژه‌ها در کنار برنامه کلان ۳۰ هزار مگاواتی، ایران را از رتبه ۴۲ جهان در انرژی پاک به جمع کشورهای پیشرو مانند چین و هند می‌رساند.هرچند کارشناسان هشدار می‌دهند «فقدان قانون جامع انرژی‌های نو» و «تحریم‌های بانکی» همچنان سایه سنگینی بر این برنامه‌ها دارد.

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *