غذای ۲۰ میلیون نفر با پرتوهای هسته‌ای تامین می‌شود

انرژی هسته‌ای با جلوگیری از ضایعات مواد غذایی غذای یک چهارم جمعیت کشور را می‌تواند تامین کند.
62fdf7a1-9562-4bbf-8ca7-4a48dba76693
به گزارش پایگاه خبری طالشوند به نقل از خبرگزاری فارس؛ «ضایعات محصولات کشاورزی در ایران به ۳۰ درصد رسیده و تقریباً ۳ میلیون تن از تولیدات هر ساله از بین می‌رود» ارزش این میزان محصول بالغ بر ۴ میلیارد دلار است که می‌تواند نیاز غذایی ۲۰ میلیون نفر را تأمین کند.رئیس سازمان انرژی اتمی کشور اعلام کرده است که به کارگیری «فناوری هسته‌ای جلوی هدررفت محصولات و ضایعات محصولات کشاورزی را می‌گیرد».در دهه‌های گذشته بارها در استان‌های قطب تولید سیب زمینی مانند اردبیل و همدان،‌ کشاورزان پول کارگر دادند تا محصولات فاسد شده را از انبارها خالی کنند نمونه‌های مشابه برای دیگر محصولات مانند پیاز و گوجه فرنگی هم رخ داد که می‌توانست غذای میلیون‌ها نفر باشد.خدایاری نماینده سازمان انرژی اتمی کشور می‌گوید که استفاده از انرژی هسته‌ای تنها در دو محصول سیب زمینی و پیاز ۶ هزار میلیارد تومان برای کشور صرفه اقتصادی خواهد داشت. سالانه یک میلیون تن سیب زمینی از بین می‌رود.این مبلغ ۳ برابر بودجه سالانه سازمان تحقیقات کشاورزی است.پرتودهی با انرژی هسته‌ای ماندگاری محصولات انباری را چند برابر می‌کند.کشورهای پیشرو در کشاورزی، با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین زیست‌تکنولوژی و بازیافت صنعتی نه تنها درصد ضایعات را به کمتر از ۲۰ درصد کاهش داده‌اند بلکه ارزش اقتصادی را افزایش و حفظ محیط زیست را بهبود بخشیده‌اند.

زهرا سعیدی، کارشناس کشاورزی، اظهار داشت: «تأثیر فناوری هسته‌ای در کاهش ضایعات از نظر عملی قابل اثبات نیست؛ نگرانی‌های فنی و ایمنی این روش موجب می‌شود که به بهره‌برداری از آن با تردید نگاه شود.» و یا حداقل فاصله زیادی با استفاده از آن در بخش کشاورزی داریم.اما امیر محمدی، متخصص فناوری هسته‌ای، معتقد است، «با به‌کارگیری سیستم‌های نوین هسته‌ای، امکان نه تنها امکان کاهش ضایعات و حفظ محیط زیست فراهم شده بلکه با اصلاح بذر مقاوم و بهره‌ور در آمد کشاورزان هم افزایش می‌یابد.»تدوین استراتژی‌های یکپارچه و سرمایه‌گذاری در تحقیقات و افزایش ضریب نفوذ دانش هسته‌ای در بخش کشاورزی به ارتقای امنیت غذایی کمک می‌کند.

 

انتهای پیام/