به گزارش پایگاه خبری طالشوند؛ سرپرست فرمانداری تالش در حاشیه بازدید از لایروبی کانال نوحهکران سوراپشت گفت: شهرستان تالش با وسعتى معادل ۲۱۶۰ كيلومترمربع بزرگترين شهرستان استان از لحاظ وسعت میباشد که داراى ۱۶۰۰۰ هكتار اراضى شاليكارى و ۴۵۰۰ هكتار باغ کیوی و ۲۰۰۰ هكتار ساير محصولات كشاورزى مىباشد و بيش از ۳۲ هزار نفر بهرهبردار دارد.
دکتر رضا جمشیدی سهساری متصل نبودن اراضى اين شهرستان به شبكه انتقال آب سفيدرود که مهمترين منابع آبى اراضى شاليزارى است عنوان کرد و گفت: اين شهرستان دارای ١١ رشته رودخانه دائمى و كاملا سنتی برای انتقال آب به املاک بر روى اين رودخانهها است که تعداد يكصد سردهنه كشاورزى احداث شده است.
وی منابع آبى شهرستان تالش را چاههاى عميق، نیمهعمیق، ایستگاههای پمپاژ و چشمهها و رودخانهها نام برد و ادامه داد: حدود ١٢٥ حلقه چاه عميق در امر آبرسانى به مزارع با ميانگين دبى ٣٨ ليتر در ثانيه براى آبيارى حدود ۳۵۰۰ هكتار از اراضى كشاورزى در تالش وجود دارد.
جمشیدی افزود: تالش حدود ٧٠٠٠ حلقه چاه نيمهعميق در بخشهاى مختلف كشاورزى با ميانگین دبى بهرهبردارى یک ليتر در ثانيه براى آبيارى حدود ٢٥٠٠ هكتار از اراضى كشاورزى داراست.
سرپرست فرمانداری تالش ايستگاه پمپاژ در تالش در امر آبرسانى به مزارع با ميانگين دبى ٨ ليتر در ثانيه براى آبيارى حدود ٣٢٠ هكتار اراضى كشاورزى (بهشتىمحله حويق، یدالهمحله چوبر، شيرآباد، ميانكوه، كريممحله) کشاورزان را یاری میکند.
نماینده عالی دولت در شهرستان ادامه داد: شهرستان تالش داراى حدود ٣٠٠٠ دهنه چشمه مىباشد که بر اساس بررسىهاى انجامشده وحدود ۲۲.۵ درصد چشمهها در محدوده دشت و حدود ۷۵.۵ درصد چشمهها در محدوده ارتفاعات قرار دارند. در واقع بخش قابل ملاحظهاى از چشمهها در محدوده ارتفاعات قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: از آنجا كه اراضى شهرستان تالش به شبكه انتقال آب سفيدرود متصل نمىباشند، مهمترين منبع تأمين آب اراضى شاليزارى اين شهرستان از طريق ۱۱ رشته رودخانه دائمى مىباشد كه براى انتقال آب به اراضى ياد شده بر روى اين رودخانهها حدود ۱۰۰ سردهنه بزرگ و كوچک كشاورزى احداث شده است.
سرپرست فرمانداری تالش در پایان گفت: شهرستان تالش ١٨ پهنه آببندان به مساحت كل حدود ٧٠ هكتار دارد که آببندانهای اولهكرى، پيرهرات، سراگاه، چلونصر پلاسى، مطالعسرا و دیگهسرا از مهمترین آنها میباشد.
انتهای پیام/رباب اسکندری