به گزارش پایگاه خبری طالشوند به نقل از خبرگزاری فارس: روز ۲۴ اسفند، سالروز ۱۳۶۳، دانشگاه تهران شاهد یکی از تلخترین حوادث تروریستی و البته پراقتدار ترین نمازجمعه در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بود. در حالی که نماز جمعه به امامت آیتالله سید علی خامنهای، رئیسجمهور وقت، در حال برگزاری بود، انفجاری مهیب صفوف نمازگزاران را هدف قرار داد. این حمله تروریستی منجر به شهادت ۱۴ نفر و زخمی شدن ۸۸ تن دیگر شد، اما نتوانست روحیه مقاومت مردم را در هم بشکند.بر اساس گزارشهای رسمی، این حمله توسط سازمان مجاهدین خلق (منافقین) طراحی و اجرا شد. عوامل این گروهک با جاسازی مواد منفجره در میان نمازگزاران، قصد ایجاد رعب و وحشت در جامعه را داشتند. این واکنش قاطع، نمازگزاران را بیشازپیش مصمم کرد و آنان با شعار «اللهاکبر» حمایت خود را از نظام و انقلاب اسلامی اعلام نمودند.
خاطرات محمود مرتضائیفر از حادثه
محمود مرتضائیفر، که بهعنوان مجری نمازجمعه تهران شناخته میشد، یکی از شاهدان عینی این حادثه بود. او در مصاحبهای درباره آن روز میگوید: «روز پنجشنبه قبل از نماز، صدام اعلام کرده بود که نماز جمعه تهران را منفجر میکنیم. با این حال، برخلاف معمول که جمعه آخر سال خلوتتر است، مردم انقلابی تهران با شور و عشق بیشتری حضور یافتند. رهبر انقلاب اسلامی که خطیب نمازجمعه بودند، در حال ایراد خطبهها بودند که انفجار صورت گرفت. موج و حرارت انفجار به جایگاه هم رسید، اما ایشان مکان سخنرانی را ترک نکردند و اصرار داشتند که به صحبت خود ادامه دهند.»
او همچنین اشاره میکند که برای آرام کردن نمازگزاران، چندین بار اعلام کرد که رئیسجمهور همچنان به خطبههای عالمانه خود ادامه میدهد تا مردم و امام خمینی (ره) از سلامت ایشان مطمئن شوند.این حادثه، مانند دیگر اقدامات تروریستی گروهکهای مخالف نظام، نهتنها تزلزلی در اراده مردم ایجاد نکرد، بلکه موجب تقویت انسجام ملی و حمایت گستردهتر از مسئولان کشور شد.
در همان روزها، شخصیتهای مختلف سیاسی و مذهبی با صدور بیانیههایی این اقدام را محکوم کردند و بر لزوم مقابله قاطع با گروههای تروریستی تأکید نمودند.مرتضائیفر در این باره گفته است: «حادثهی بمبگذاری در نمازجمعهی اسفندماه سال ۶۳ یکی از فتنههای آمریکا بود که مردم ما را به وحشت بیندازد تا دست از حمایت خود از امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی ایران بردارند. اما میبینید که امروز با وجود گذشت سالها از این حادثه تلخ، هنوز استکبار جهانی بهوسیلهی دستنشاندههای خود که منافقین هستند نتوانسته به هدف خود دست یابد.»از سوی دیگر، این حمله نشان داد که گروههای معاند حاضرند دست به هر اقدامی بزنند تا ثبات کشور را به چالش بکشند. اما نتیجه این حمله نه تضعیف کشور، بلکه افزایش اتحاد و همبستگی عمومی بود.تحلیلگران سیاسی نیز معتقدند که این حادثه، یکی از نقاط عطف در افزایش آگاهی مردم نسبت به خطر گروههای تروریستی و اهداف شوم آنان بوده است.
رادمنش تحلیلگر مسائل سیاسی می گوید: «حادثه تروریستی نماز جمعه تهران در سال ۱۳۶۳، نمونهای آشکار از تلاشهای گروههای تروریستی برای ایجاد بیثباتی در ایران بود. اما این اقدام نهتنها تأثیری در مسیر حرکت مردم و مسئولان نداشت، بلکه باعث شد همبستگی ملی بیشازپیش تقویت شود.
امروز، با گذشت چندین دهه از این جنایت، یاد و خاطره شهدای این حادثه همچنان در ذهن مردم ایران زنده است و مقاومت ملت در برابر تهدیدات، بیش از هر زمان دیگری استوار مانده است.»
پایان پیام/