جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

تکمیل حلقه مفقوده کریدور شمال ـ جنوب به ۲ ماه آینده موکول شد

دولت از آغاز عملیات اجرایی راه‌آهن رشت ـ‌ آستارا طی ۲ ماه آینده خبر داد. این خط توسعه تجاری شاخه غربی کریدور شمال ـ جنوب را تسریع می‌بخشد.
28df5db1-7197-448e-8764-d1fb085514ee
به گزارش پایگاه خبری طالشوند به نقل از خبرگزاری فارس؛‌ کریدور بین‌المللی شمال-جنوب (INSTC) ۷۲۰۰ کیلومتری در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی با هدف ایجاد یک مسیر ترانزیتی کارآمد و مقرون‌به‌صرفه برای حمل کالاها از هند به اروپا و بالعکس از طریق مسیر ایران بود.
کریدور بین‌المللی شمال-جنوب دارای سه شاخه شرقی (آسیای مرکزی)، شاخه میانی (دریای‌خزر) و شاخه غربی (آذربایجان و ارمنستان) است.
در بخش ترانزیت ریلی شاخه غربی کریدور شمال-جنوب، حلقه مفقوده خط ریلی رشت-آستارا وجود دارد. این خط ریلی امکان اتصال مستقیم بین دریای خزر و دریای خلیج فارس را فراهم می‌کند و نقش مهمی در ترانزیت کالا در سراسر این کریدور خواهد داشت.
خط ریلی ۱۶۲ کیلومتری رشت-آستارا که اتصال ریلی ایران و آذربایجان را فراهم می‌کند،‌ قرار است با وام ارزی روسیه تا سقف ۱.۶ میلیارد یورو ساخته شود که رایزنی‌های مالی آن در حال انجام است.
استاندار گیلان با اشاره به شرایط منحصر به فرد شهرستان آستارا به لحاظ برخورداری از سه شیوه حمل و نقلی جاده‌ای، ریلی و دریایی گفت: طی ۲ ماه آینده عملیات اجرایی راه آهن رشت-آستارا آغاز می شود.
هادی حق‌شناس شامگاه سه‌شنبه در جشنواره اقوام اصیل گیلانی که به همت انجمن مردم نهاد تالشان در رشت برگزار شد، عنوان کرد: طبق دستور رئیس جمهوری این خط آهن در ارتفاع با کمترین آسیب به اراضی حاصل‌خیز استان احداث خواهد شد و به‌ زودی بازارچه‌های مرزی بازگشایی می‌شوند.
چندی پیش (۱۴ اسفند ۱۴۰۳) فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، یکی از مسائل حائز اهمیت را تکمیل کریدور شمال-جنوب به واسطه تکمیل خط ریلی رشت-آستارا دانست و اظهار کرده بود: برای این که این موضوع به مرحله اجرایی نزدیک شود، در عرض یک ماه پنج جلسه با وزیر راه و حمل‌ونقل روسیه برگزار شد.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه به وضعیت و پیشرفت راه‌آهن رشت-آستارا پرداخته بود که بعضی از نکات آن عبارتند از:
الف) ملاحظات حقوقی قرارداد تکمیل کریدور شمال-جنوب بررسی و برطرف شده است.
ب) خرید اراضی و تمکن اراضی نیز مورد بررسی بود؛ طرف روسی اصرار داشت که خرید اراضی تمام و بعد وارد فاز اجرایی شود.
پ) تا پایان سال بعد یعنی سال ۱۴۰۴، خرید اراضی انجام می‌شود‌ و روسیه هم پذیرفت که همزمان با تملک اراضی، مطالعات فنی را انجام دهند تا به محض اتمام، ریل‌گذاری و مرحله ساخت شروع شود.
کریم نائینی، کارشناس حمل‌ونقل و ترانزیت، عنوان کرد که در سال‌های گذشته، روسای جمهور سه کشور ایران، آذربایجان و روسیه به طور منظم دیدارهای سه‌جانبه برگزار می کردند که بخشی از این نشست‌ها به کریدور شمال-جنوب و تجاری‌سازی آن اختصاص داشت.
پیشنهاد می شود که دستگاه دیپلماسی کشور دوباره این دیدار سه جانبه را احیا کند.نائینی ادامه داد: همکاری‌های ایران، آذربایجان و روسیه در توسعه کریدور شمال-جنوب با محوریت خط ریلی رشت-آستارا رو به جلو بوده اما نباید از تنش‌های سیاسی و ژئوپلیتیکی میان این سه کشور چشم‌پوشی کرد.
نائینی تصریح کرد: به اصل این که «نباید همه تخم‌مرغ‌ها را در یک سبد چید» باید عمل کرد و برای مسیرهای دسترسی به روسیه باید سایر مسیرها را نیز جایگزین کرد.
این کارشناس در انتها افزود: در حوزه همکاری‌های کریدوری، نباید صرفا به روسیه و ترانزیت کالای روسی پرداخت، فرصت‌های ناب دیگری در اتصال هند به افغانستان و آسیای مرکزی، ارتباط زمینی چین به غرب آسیا و خلیج‌فارس و همکاری ریلی با ارمنستان و ترکیه نهفته است که مغفول مانده‌اند.
 براساس ماده ۲۱ متن معاهده ایران و روسیه، طرف‌های متعاهد همکاری در زمینه حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، هوایی، دریایی و ترکیبی و نیز آموزش متخصصان در زمینه حمل و نقل را گسترش خواهند داد.
از طرفی، طرف‌های متعاهد از هماهنگی نزدیک در سازمان‌های بین‌المللی صنعت حمل‌ونقل حمایت خواهند نمود، بین نهاد‌های اجرایی در زمینه حمل‌ونقل و شرکت‌ها همکاری سودمند متقابل ایجاد خواهند کرد و مشارکت آن‌ها را در رویداد‌های بین‌المللی صنعت حمل‌ونقل تسهیل خواهند نمود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *