خانواده‌های فرزندسالار و مشکلاتی که دارند

تک‌فرزندی و سالاری کاذب

پدر و مادرها با برخی اقدامات خود، رفتارهای مخربی را در آینده‌ی فرزندان‌شان رقم می‌زنند. البته کاهش تعداد فرزندان خانواده، تک‌فرزندی، کاهش نرخ زاد و ولد و... به این موضوع دامن زده و متأسفانه اکثر پدرومادرها را مطیع خواسته‌های فرزندان کرده است.
IMG_20240407_164349_197

به گزارش پایگاه خبری طالشوند، رئیس کارگروه زنان و خانواده و عضو هیئت‌رئیسه مجمع بسیجیان شهرستان تالش در یادداشتی نوشت؛

 

پدر و مادرها با برخی اقدامات خود، رفتارهای مخربی را در آینده‌ی فرزندان‌شان رقم می‌زنند. البته کاهش تعداد فرزندان خانواده، تک‌فرزندی، کاهش نرخ زاد و ولد و… به این موضوع دامن زده و متأسفانه اکثر پدرومادرها را مطیع خواسته‌های فرزندان کرده است.

فرزندسالاری‌، معضلی است که از دید بسیاری از خانواده‌ها آنچنان هم جدی نیست؛ خانواده‌هایی که لگام زندگی را به دست کودکان‌شان می‌سپارند و اقتدار خود را زیر سؤال می‌برند.

پدیده‌ای که چند سالی است در برخی خانواده‌ها شاهد آن هستیم. در گذشته اصلا خانواده‌ها با چنین موضوعاتی درگیر نبودند اما در سال‌‌های اخیر ارتباط فرزندان و والدین دستخوش تغییرات زیادی شده است.

دیگر مثل گذشته فرزندان تابع اوامر والدین نیستند. کودکان امروزی برای رسیدن به خواسته‌شان تلاشی نمی‌کنند؛ چراکه می‌دانند والدین آنها به هر قیمتی هر آنچه را بخواهند برای‌شان فراهم می‌‌کنند.

پدر و مادرها با چنین اقداماتی، رفتارهای مخربی را در آینده‌ی فرزندان‌شان رقم می‌زنند. البته کاهش تعداد فرزندان خانواده، تک‌فرزندی، کاهش نرخ زاد و ولد و… به این موضوع دامن زده و متأسفانه اکثر پدر و مادرها را مطیع خواسته‌های فرزندان کرده است.

بسیاری از پدر و مادرها با توجه به گذشته سختی که داشتند، ترجیح می‌دهند تا هر آنچه در توان دارند، برای فرزندان خود فراهم کنند اما اگر بیش از حد انتظار به‌دنبال خواسته‌های کودک باشند، نه‌تنها به او کمکی نمی‌کنند، بلکه باعث ایجاد اعتماد‌به‌نفس کاذب در فرزندشان می‌شوند.

البته پدر و مادری که سبک تربیتی‌شان براساس فرزندسالاری شکل گرفته، خودشان نیز در خانواده‌هایی پرورش پیدا کرده‌اند که به خواسته‌ها و نیازهای‌شان توجه کافی نشده؛ در واقع آنها به سبب تجربه چنین رنجی تمایل دارند تمام نیازهای فرزندان‌شان را به شکلی افراطی ارضا کنند.

فرزندسالاری نیز یکی از عوارض توجه بیش‌از‌حد به نیازهای فرزندان است که آسیب‌ها و خطراتی را برای خود فرزندان و دیگر اعضای خانواده در پی دارد.

شادی اسکندری

وکیل پایه یک دادگستری

انتهای یادداشت/

13 پاسخ

  1. الان اینجور که پیش میره گمون کنم چند سال دیگ شهر پره پیر مرد و پیر زن بشه

  2. هرکس یه دیدگاهی داره ولی از نظر بنده روزی رسان خداست فرزند هم عصای پیری هست خدا بزرگ

  3. مرد مومن الان یارو تو خرج خودش مونده چرا باید یه بچه حتی تحویل جامعه بده که دو فردای دیگ بچه نفرینش بعد دیدم وضع جامعه

    1. بنظر من تربیت گذشتگان ما خیلی بهتر از زمان ما هست .
      قبلا بچه های خیلی معدب بودن الان تو جامعه شاهد بی احترامی هایی هستیم که واقعا جای تاسف داره

  4. شما لطف کنید اول کاری کنید که مردم به ازدواج فکر کنند بعد وقت کردن به تعداد فرزند هم فکر میکنند…

    1. پایگاه خبری طالشوند به رسالت اطلاع رسانی خویش در زمینه اجتماعی سیاسی عمل کرده و خواهد کرد…

  5. با این وضعیت اقتصادی که کشور ما داره ازدواج کم شده و روز به روز کم تر میشه چه برسه به فرزند آوری و تک فرزندی کسی بخواد فکر کنه…

  6. من اینجور که نگاه میکنم به خانواد های چند نسل قبل میبینم هر بار که نسل جلو تر میره نصف جمعیت خانواده نسل قبل میشه واقعا کجا میخواد برسه نمیدونم